Vanuit het hotel zijn er wandeltochten die o.a. naar de Almen voeren.

Vanaf juni 2021 kunnen bij het hotel elektrische mountainbikes  worden gehuurd (zolang de voorraad strekt).

Bij het hotel zijn voorgestelde routes beschikbaar. Deze fietspaden zijn goed onderhouden en zijn met bordjes aangegeven. Er zijn mountainbike tochten voor beginners , lichte tochten (rondom de meren) , middelzware tochten  tot zware tochten. Vertrek en terugkomst bij het hotel.  Voelt u zich niet zeker op een mountainbike?; professionele rijtechniektraining of een begeleide tour met een tourgids zijn mogelijk.

Ook is er de mogelijkheid van een Salzburger Almentour (Mountainbiketour) van het voorjaar tot in de late herfst. Een 3 daagse Salzburger Almentour van Lammertal tot in het Salzkammergut voert u over 30 Almen. Dit zijn 147 km verdeeld over drie dagen. Voor de gevorderden is ook een 2 daagse variant met overnachting op de Zwölferhorn mogelijk. De bagage wordt telkens naar het volgende eindpunt vervoerd.